Post

Energy Certificate CAD - Συνοριακές συνθήκες κτηρίου

Η ορθή καταχώρηση των συνοριακών συνθηκών παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου. Οι μεσοτοιχίες, οι τοίχοι σε επαφή με κλιμακοστάσιο και τα δάπεδα μερικώς επί pilotis  είναι οι συνοριακές συνθήκες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Η 3D προεπισκόπηση του ενεργειακού μοντέλου καθώς και οι αυτοματοποιημένες επιλογές των αδιαφανών επιφανειών, επιτρέπουν στον επιθεωρητή – χρήστη της εφαρμογής Energy Certificate CAD- να εκπονήσει γρήγορα και αξιόπιστα την ενεργειακή επιθεώρηση.

Μεσοτοιχίες

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο σε περίπτωση επιθεώρησης ολόκληρου κτιρίου, οι αδιαφανείς επιφάνειες σε επαφή με όμορα κτίσματα τα οποία είναι θερμαινόμενα δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης, αλλά μόνο στον έλεγχο του μέγιστου επιτρεπόμενου μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας Um, και ορίζονται ως "Μεσοτοιχία".

Επαφή με κλιμακοστάσιο

Σε περίπτωση ενεργειακής επιθεώρησης τμήματος κτιρίου (π.χ. διαμέρισμα), το οποίο εφάπτεται με μη θερμαινόμενους χώρους (π.χ. κλιμακοστάσιο), για τους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, θεωρείται κατά παραδοχή πως εφάπτεται με τον εξωτερικό αέρα. Όλα τα αδιαφανή και διαφανή δομικά στοιχεία του τμήματος κτιρίου που εφάπτονται με τον μη θερμαινόμενο χώρο (τοιχοποιίες, δάπεδα, ανοίγματα, κ.α.), περιγράφονται ως εφαπτόμενα με τον εξωτερικό αέρα αλλά με συντελεστή θερμοπερατότητας μειωμένο κατά το ήμισυ του υπολογιζόμενου και με πλήρη σκίαση χειμώνα / καλοκαίρι.

Δάπεδα

Το τμήμα του δαπέδου που βρίσκεται  επί pilotis, αλλά όχι το τμήμα του δαπέδου πάνω από γειτονικό διαμέρισμα, καταχωρείται στο λογισμικό του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ με τα αντίστοιχα στοιχεία σκίασης, θερμοπερατότητας κλίσης και προσανατολισμού.

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.