Post

Αμοιβές Building & Απόβλητα - Παράδειγμα κατεδάφισης κτηρίου

Το Building Απόβλητα είναι μια νέα εφαρμογή της Civiltech που σας βοηθάει να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις που προβλέπει η ΚΥΑ 36259/2010, για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Η εφαρμογή Building Απόβλητα διασυνδέεται με την εφαρμογή Building Αμοιβές για την αυτόματη μεταφορά των επιφανειών κατασκευών και κατεδαφίσεων, τον υπολογισμό των ποσοτήτων αποβλήτων, τη συμπλήρωση των στοιχείων του εντύπου ΣΔΑ και τον προσδιορισμό του ύψους της εγγυητικής επιστολής επί του προϋπολογισμού του έργου.

Για να λειτουργήσει αυτόματα η διασύνδεση μεταξύ των δύο προγραμμάτων ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Κατεδάφιση

ΣΤΑΔΙΟ Α: Προετοιμασία στην εφαρμογή Αμοιβές Building
  1. Συμπληρώνεται τα γενικά στοιχεία του έργου (περιγραφή έργου, πλήρη διεύθυνση έργου, αρμόδια ΥΔΟΜ), τους κυρίους του έργου και τον ή τους μηχανικούς του έργου.
  2. Στη σελίδα Αμοιβές > Είδος έργου επιλέγετε ως είδος έργου Κατεδάφιση.
  3. Στη σελίδα Αμοιβές > Αρχικές τιμές > Λοιπές αρχικές τιμές επιλέγετε στην ενότητα Διαχείριση αποβλήτων την επιλογή Εγγυητική επιστολή για ΑΕΚΚ.
  4. Στη σελίδα Αμοιβές > Συμβατικοί προϋπολογισμοί δημιουργείτε ένα νέο προϋπολογισμό και συμπληρώνετε την επιφάνεια στην γραμμή Κατεδάφιση.
  5. Κλείνετε το παράθυρο και αποδέχεστε όλες τις συστάσεις του προγράμματος.
  6. Εκτελείτε την εντολή Αμοιβές > Επίλυση. Στο βήμα αυτό έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι υπολογισμοί αμοιβών και φορολογικών.
  7. Στη σελίδα ΙΚΑ – Φορολογικά – ΦΕΜ > Φορολογικά ΑΕΚΚ καθορίζετε επί ποιου προϋπολογισμού θα προσδιοριστεί το ύψος της εγγυητικής επιστολής. Η εφαρμογή έχει ως προεπιλογή τον προϋπολογισμό που προκύπτει με ΕΤΑ 750, έχετε ωστόσο τη δυνατότητα να αλλάξετε τον προϋπολογισμό βάσης (45,00 – 112,50 – 118,00 – 750,00).
  8. Στη σελίδα ΙΚΑ – Φορολογικά – ΦΕΜ > Φορολογικά Ιδιοκτητών εμφανίζεται πλέον ως υποχρέωση του ιδιοκτήτη η έκδοση εγγυητικής επιστολής για τα απόβλητα ΑΕΚΚ.
  9. Στο έντυπο Αμοιβές > Πίνακας φορολογικών και μηχανικών εμφανίζετε πλέον και το ποσό που απαιτείται για την έκδοση εγγυητικής επιστολής προκειμένου να ενημερώσετε σωστά τον ιδιοκτήτη.
  10. Στην σελίδα Αρχική > Διαχείριση ΑΕΚΚ εκτελείτε την εντολή Δημιουργία. Θα δημιουργηθεί μια νέα μελέτη Building Απόβλητα με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα!
ΣΤΑΔΙΟ B: Εργασία στην εφαρμογή Building Απόβλητα

Σε μια μελέτη που έχει δημιουργηθεί αυτόματα από την εφαρμογή Αμοιβές Building απαιτούνται κάποια συμπληρωματικά βήματα.

  1. Ελέγχετε τα γενικά στοιχεία του έργου (περιγραφή έργου, πλήρη διεύθυνση έργου, αρμόδια ΥΔΟΜ), τους κυρίους του έργου και τον ή τους μηχανικούς του έργου.
  2. Στη σελίδα Διαχείριση ΑΕΚΚ > Γενικά συμπληρώνετε ή διορθώνεται όσα στοιχεία δεν έχουν καθοριστεί πχ Η/νία έναρξης – λήξης κλπ.
  3. Συμπληρώνετε κατάλληλα τα Στοιχεία ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ανάλογα με τον αν υπάρχει σύμβαση με ΣΣΕΕΔ ΑΕΚΚ ή όχι.
  4. Στην καρτέλα Στοιχεία προσώπων ελέγχετε ότι οι πληροφορίες είναι σωστές. Εάν έχει οριστεί διαφορετικός διαχειριστής ΑΕΚΚ από τον κύριο του έργου, συμπληρώνετε τα σχετικά στοιχεία για τον διαχειριστή ΑΕΚΚ.
  5. Σε αυτό το σημείο έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του ΣΔΑ και έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τον ΣΔΑ, να παράγετε τις βεβαιώσεις προς ΥΔΟΜ και το σημείωμα εγγυητικής επιστολής.
  6. Ο αυτόματος υπολογισμός των αποβλήτων έχει γίνει με τις παραδοχές ότι δεν έχει γίνει διαλογή αποβλήτων στη πηγή. Εάν αυτό δεν σας ικανοποιεί μπορείτε να διαγράψετε τη φάση εργασιών και να δημιουργήσετε μια νέα από τη σελίδα Διαχείριση ΑΕΚΚ > Χαρακτηριστικά έργου > Κατεδάφιση.

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.