Post

Συντελεστής υπερδιαστασιολόγησης μονάδας λέβητα - καυστήρα.

Γενικά, για να υπολογίσετε το συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης για ένα σύστημα μονάδας λέβητα – καυστήρα απαιτείται η συλλογή ή ο υπολογισμός των παρακάτω στοιχείων:

  • Η ονομαστική ισχύ του λέβητα (Pm) όπως αυτή που καθορίζεται στο φύλλο συντήρησης λέβητα.
  • Ο υπολογισμός τη εξωτερικής επιφάνειας του κτηριακού κελύφους που είναι εκτεθειμένη στον εξωτερικό αέρα ή/και σε επαφή με όμορα κτήρια ή/και σε επαφή με μη θερμαινόμενους χώρους ή/και σε επαφή με το έδαφος, όπως λαμβάνεται υπόψη κατά τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας του κτηρίου.
  • Ο υπολογισμός της θεωρητικής ισχύος Pgen, σύμφωνα με τη σχέση [4.1] της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, συνυπολογίζοντας τυχόν θερμικά φορτία για το ζεστό νερό χρήσης.
  • Ο υπολογισμός του συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης (ng1), σύμφωνα με τον Πίνακα [4.3.] της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010.
  • Το επίπεδο της μόνωσης του λέβητα.
  • Ο υπολογισμός του συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης (ng2), σύμφωνα με τον Πίνακα [4.4.] της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010.
  • Ο υπολογισμός του συνολικού βαθμού απόδοσης (ngen) όπως προκύπτει από τη σχέση [ 4.2.] της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010.

Η εφαρμογή Energy Certificate σας βοηθά να υπολογίσετε το συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης για ένα σύστημα μονάδας λέβητα – καυστήρα, χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξετε στους πίνακες [4.3.] & [4.4.] της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010.

Επιπλέον, επειδή σε αρκετές περιπτώσεις επιθεώρησης τμήματος κτηρίου είναι δύσκολο να συλλέξετε στοιχεία για το σύνολο του κτηρίου, προτείνουμε μια εναλλακτική μέθοδο υπολογισμού με βάση την επιμερισμένη ονομαστική ισχύ του λέβητα και την επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων του τμήματος του κτηρίου που παρουσιάζει ικανοποιητική ακρίβεια.

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.