Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Νάντια Λιάκου  
#1 Απεσταλμένο : Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 4:56:54 μμ(UTC)
Νάντια Λιάκου

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 385
Ελλάδα

Πώς συντάσσω τις υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών;
Επιλέγοντας λήψη στοιχείων εισάγονται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα στοιχεία έργου και ιδιοκτητών. Στη συνέχεια, συμπληρώνετε τα στοιχεία των ιδιοκτητών που δεν είχαν εισαχθεί στο Τ.Ε.Ε. (π.χ. ημερομηνία και τόπος γέννησης, Α.Δ.Τ.) και επιλέγετε ποιος είναι ο κύριος ιδιοκτήτης, Τα παραπάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται για την αυτόματη  παραγωγή των εντύπων των υπεύθυνων δηλώσεων και των εξουσιοδοτήσεων.

Πώς συντάσσω την τεχνική έκθεση;
Επιλέγοντας λήψη στοιχείων εισάγονται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα στοιχεία έργου και τα φύλλα καταγραφής. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια πρότυπων πινάκων συντάσσετε τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς των λοιπών παραβάσεων.  Τα παραπάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται για την αυτόματη παραγωγή της τεχνικής έκθεσης που περιλαμβάνει την τεχνική περιγραφή με το πλήρες ιστορικό του έργου,  τις παραβάσεις και τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς.

Πώς συντάσσω το ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α.;
Επιλέγοντας λήψη στοιχείων εισάγονται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα στοιχεία έργου. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια πρότυπων πινάκων συμπληρώνετε τα στοιχεία του έργου που δεν είχαν εισαχθεί στο Τ.Ε.Ε. (π.χ. σεισμολογικά στοιχεία, δομικό τύπο της κατασκευής, τεχνικά στοιχεία, στοιχεία γενικής τρωτότητας του κτηρίου). Τα παραπάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται για τη βαθμολόγηση του κτηρίου, τον υπολογισμό της αρχικής και τελικής δομικής τρωτότητας και την αυτόματη παραγωγή της τεχνικής έκθεσης με το ιστορικό του κτηρίου, τις φωτογραφίες και τις συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη.

Πώς επεξεργάζομαι ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες μου;
Επιλέγοντας λήψη στοιχείων εισάγονται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα φύλλα καταγραφής. Στη συνέχεια, σε κάθε φύλλο καταγραφής επισυνάπτετε τις φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει σε ηλεκτρονική μορφή. Με τη βοήθεια του  διαχειριστή φωτογραφιών μπορείτε να μεταβάλλετε το μέγεθος, την ανάλυση κ.ά. και να παράγετε το έντυπο των φωτογραφιών.

Πώς υπολογίζω τις νόμιμες αμοιβές και εισφορές μηχανικών;
Επιλέγοντας λήψη στοιχείων εισάγονται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα στοιχεία έργου, ιδιοκτητών και μηχανικού. Συμπληρώνετε τα στοιχεία των υπόλοιπων μηχανικών της ομάδας του έργου κατά περίπτωση (π.χ. τοπογράφος, μηχανολόγος κ.ά.) και αναθέτετε τις εργασίες στον αντίστοιχο μηχανικό. Πατώντας υπολογισμός αμοιβών δημιουργείται αυτόματα μια πλήρως συμπληρωμένη μελέτη της εφαρμογήςΑμοιβές Building όπου εικονίζονται οι αμοιβές ανά εργασία και ανά μηχανικό καθώς και οι αντίστοιχες εισφορές υπέρ Τ.Σ.Μ.Ε.ΔΕ. Τέλος, συμπληρώνετε τις συμφωνηθείσες αμοιβές. Τα παραπάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται για την αυτόματη παραγωγή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την αποστολή του Φ.Ε.Μ. στο TAXISnet.

Πώς συντάσσω το διάγραμμα κάλυψης;
Επιλέγοντας λήψη στοιχείων εισάγονται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. τα στοιχεία έργου και τα φύλλα καταγραφής. Πατώντας διάγραμμα κάλυψης δημιουργείται αυτόματα μια πλήρως συμπληρωμένη μελέτη της εφαρμογής Building Διάγραμμα Κάλυψης Ν4178όπου εικονίζονται οι παραβάσεις.  Στη συνέχεια, για τη σχεδίαση του διαγράμματος κάλυψης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως υπόβαθροσκαναρισμένα σχέδια (.jpeg, .png) ή διανυσματικά αρχεία (.dwg, .dxf), πάνω στα οποία δίνετε το περίγραμμα κάθε αυθαίρετης κατασκευής. Με τα παραπάνω στοιχεία, παράγεται πλήρες σχέδιο, το αναλυτικό υπόμνημα των παραβάσεων με τα πολεοδομικά μεγέθη υπέρβασης (επιφάνεια δόμησης, κάλυψη, ύψος) σε μορφή πίνακα και η πινακίδα.

Πώς γίνεται η τεκμηρίωση για τον συμψηφισμό;
Στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ υπάρχουν οι αναλυτικές οδηγίες για την οικονομική τεκμηρίωση των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση για τον συμψηφισμό των προστίμων του Ν.4178/13. Η τεκμηρίωση υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικά. Η εφαρμογήBuilding Συμψηφισμός, υλοποιεί τα τιμολόγια του ΤΕΕ και συμμορφώνεται πλήρως με το τύπο και το περιεχόμενο της οδηγίας για την τεκμηρίωση των δαπανών. Η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα τη δυνατότητα υπαγωγής για συμψηφισμό ενεργειακής αναβάθμισης εισάγοντας απλά τα αρχεία xml της ενεργειακής επιθεώρησης!

Επεξεργασία από χρήστη Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 4:58:24 μμ(UTC)  | Αιτιολογία: Δεν προσδιορίστηκε

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error