Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Νάντια Λιάκου  
#1 Απεσταλμένο : Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 12:23:34 μμ(UTC)
Νάντια Λιάκου

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 385
Ελλάδα

Στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου,  δόθηκαν διευκρινήσεις για τη λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος του Τ.Ε.Ε.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τ.Ε.Ε. σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις διαδικασίες που αφορούν την επικοινωνία του μηχανικού με την Υ.ΔΟΜ. για την έγκριση / άδεια δόμησης, την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας και την αναθεώρηση παλιότερων οικοδομικών αδειών. Σε δεύτερη φάση θα συμπεριληφθούν οι διαδικασίες που αφορούν την επικοινωνία του μηχανικού με όλες τις άλλες υπηρεσίες ( Ι.Κ.Α., δασαρχείο, υπουργείο πολιτισμού κ.ά.)

Για κάθε είδος άδειας δόμησης θα προβλέπονται συγκεκριμένα δικαιολογητικά και θα ανατίθεται αυτόματα από το σύστημα η αρμόδια Υ.ΔΟΜ. Σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνεται η αντίστοιχη Υ.ΔΟΜ. για την αίτηση και ο υπεύθυνος θα αναθέτει τις εργασίες ελέγχου στον αρμόδιο υπάλληλο. Η επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων θα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ο αρμόδιος υπάλληλος θα πληκτρολογεί τα σχόλια του και ο μηχανικός θα απαντά. Το ιστορικό των ενεργειών θα είναι καταγεγραμμένο για κάθε αίτηση ξεχωριστά.

Η λίστα των δικαιολογητικών θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τα στοιχεία του έργου, των ιδιοκτητών και των ιδιοκτησιών, μελέτες, υπεύθυνες δηλώσεις, φορολογικά αδείας, αμοιβές μηχανικών, λίστα οικοδομικών αδειών και ρυθμίσεων για τα υπάρχοντα κτίσματα, νομιμοποιητικά έγγραφα υπαρχόντων κτισμάτων, στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ανά κατηγορία χώρων (νέοι, νόμιμα υφιστάμενοι, ρυθμισμένοι, τακτοποιημένοι, προς νομιμοποίηση), λίστα χώρων ανά επίπεδο, στοιχεία του τοπογραφικού διαγράμματος, γεωγραφικό εντοπισμό και ανάθεση – ανάληψη μελετών. Σε δεύτερη φάση, θα συμπεριληφθεί η ηλεκτρονική αναγνώριση των κορυφών του τοπογραφικού διαγράμματος και οι συντεταγμένες των χώρων του διαγράμματος δόμησης.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στη μέχρι τώρα διαδικασία είναι ότι κάθε άδεια δόμησης θα είναι ανακεφαλαιωτική, δηλαδή απαραίτητα θα καταγράφονται οι προϋπάρχουσες οικοδομικές άδειες και ρυθμίσεις που αφορούν το συγκεκριμένο έργο.

Τέλος, το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε. για τις αμοιβές μηχανικών θα αναβαθμιστεί και θα συνδεθεί με το νέο πληροφοριακό σύστημα, ενώ σύντομα αναμένεται και η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων όπου θα καταγράφεται το σύνολο της πληροφορίας. 

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error