Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:29 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Ξεκίνησε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του Σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» και του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τους «Ενεργειακούς Επιθεωρητές κτιρίων, λεβήτων & εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού».

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις γίνεται δυνατή η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 «Μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων και άλλες διατάξεις», με τον οποίο εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία με την Οδηγία 2002/91, ενώ ταυτόχρονα θεσμοθετείται ένας νέος ενεργειακός κανονισμός, που θα είναι εύχρηστος, άμεσα εφαρμόσιμος, που δίνει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για τη μελέτη των κτιρίων και που επιτρέπει τη γρήγορη και μη δαπανηρή επιθεώρηση των κτιρίων.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2010.

Για την διευκόλυνσή σας ολόκληρο το κείμενο του σχεδίου του κανονισμού παρατίθεται στον σύνδεσμο http://forums.civiltech.gr/cs/forums/t/825.aspx.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση οικοδομικών αδειών νέων κτιρίων θα απαιτείται πλέον η Εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων η οποία πρακτικά αντικαθιστά και αναβαθμίζει την παλιά μελέτη θερμομόνωσης. Προς τον σκοπό αυτό, καταργείται ο Κανονισμός Θερμομόνωσης που ισχύει από το 1980 και στη θέση τουθα  εφαρμόζεται ένας νέος ενεργειακός κανονισμός.

Η Civiltech έχει προαναγγείλει την δυναμική της είσοδο στο τομέα των ενεργειακών μελετών. Η εφαρμογή Energy Building 2010 αποτελεί μια καινοτόμα state of the art ολοκληρωμένη λύση για τον έλληνα μηχανικό. Η κυκλοφορία της εφαρμογής θα συμπέσει με την οριστικοποίηση του κειμένου του κανονισμού.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες για τα σεμινάρια που οργανώνει η Civiltech για την ενημέρωση των μηχανικών σε θέματα μελέτης ενεργειακής απόδοσης κτιρίων.

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error