Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Νάντια Λιάκου  
#1 Απεσταλμένο : Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014 5:22:43 μμ(UTC)
Νάντια Λιάκου

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 385
Ελλάδα

Πρόσκληση

Η εταιρεία Civiltech Α.Ε., διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την οικογένεια εφαρμογών Building 2014, την Τρίτη, 22 Ιουλίου στις 18:00 μ.μ. Οι συμμετέχοντες θα δικαιούνται ειδικές προσφορές, μην τις χάσετε!

Σκοπός

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τις νέες δυνατότητες της οικογένειας εφαρμογών Building 2014 για να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την ηλεκτρονική υποβολή οικοδομικών αδειών και την εφαρμογή της ταυτότητας του κτηρίου.

Ενδεικτική θεματολογία

  • Φάκελος έργου - Ιστορικό οικοδομικών αδειών - Διαχείριση εγγράφων.
  • Αυθαίρετη Δόμηση - Σύνταξη φακέλου δικαιολογητικών.
  • Εργασίες Μικρής κλίμακας – Σύνταξη δικαιολογητικών έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας.
  • Άδεια Δόμησης – Νομιμοποίηση – Iδιωτικά συμφωνητικά. 
  • Energy Building - 2D/3D επεξεργασία μοντέλου – Eφαρμογή θεωρητικών συστημάτων.
  • Εξοικονομώ - Στάδιο υλοποίησης - Έντυπα προς υποβολή και διαχείριση παραστατικών.

Αυθαίρετη Δόμηση

Η εφαρμογή Αυθαίρετη Δόμηση είναι η μοναδική που προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης λήψης στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στη σύνταξη του φακέλου των δικαιολογητικών (υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, κατάλογο φωτογραφιών, τεχνικές εκθέσεις, δελτίο δομικής τρωτότητας αυθαιρέτου), χωρίς νέα πληκτρολόγηση των στοιχείων και με απόλυτη ακρίβεια στη μεταφορά των δεδομένων. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες εφαρμογές της οικογένειας Building 2014 (Διάγραμμα Κάλυψης Ν.4178, Τοπογραφικό Διάγραμμα, Άδεια Δόμησης) σας δίνει τη δυνατότητα να συντάξετε τον πλήρη φάκελο των δικαιολογητικών, μετατρέποντας παράλληλα κάθε είδος εντύπου ή σχεδίου στην απαιτούμενη μορφή προς υποβολή στο σύστημα του Τ.Ε.Ε.

Εργασίες Μικρής Κλίμακας

Ο Ν. 4258/2014, Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα- ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας, διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των διαδικασιών έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας καθορίζει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», σε περιπτώσεις εργασιών με χρήση ικριωμάτων απαιτείται κατάθεση Σ.Α.Υ. / Φ.Α.Υ. με ορισμό του υπεύθυνου συντονιστή, δήλωση ανάληψης της ευθύνης από μηχανικό για την επίβλεψη του έργου, έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας (άρθρο 20, παρ.7).
Η εφαρμογή Building Εργασίες Μικρής Κλίμακας παράγει όλα τα δικαιολογητικά κατά περίπτωση (τεχνικές εκθέσεις, Σ.Α.Υ. /Φ.Α.Υ., πίνακες Ι.Κ.Α., δηλώσεις ανάθεσης – ανάληψης, αιτήσεις για εγκρίσεις από αρμόδιους φορείς) και παράγεται το έντυπο της αίτησης προς την Υ.ΔΟΜ.

Άδεια Δόμησης

Η εφαρμογή Building Άδεια Δόμησης αποτελεί το πιο σύγχρονο και πλήρες λογισμικό για τη διαχείριση των διαδικασιών που προβλέπονται από το Ν. 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών». Η εφαρμογή υπολογίζει τα φορολογικά αδείας και τις νόμιμες αμοιβές μηχανικών σύμφωνα με την Υ.Α. (ΦΕΚ 56Β/25-01-2012), παράγει τα έντυπα έγκρισης / άδειας δόμησης σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 251/Β/13-2-2012) και αναλαμβάνει τη διαχείριση κάθε είδους έγγραφης συμφωνία μηχανικού – εργοδότη, όπως προβλέπεται από το Ν.3919/ 2011 για όλες τις υπηρεσίες μηχανικού (έκδοση οικοδομικής άδειας, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, τακτοποίηση αυθαιρέτου, ενεργειακή επιθεώρηση κ.α.) Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας τη μακροχρόνια εμπειρία μας στο αντικείμενο των αμοιβών μηχανικών, έχουμε ενσωματώσει αυτοματισμούς για σύνθετες περιπτώσεις έκδοσης αδειών σε κτήρια με τακτοποιημένους χώρους, για σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος εξαρτημένου από ΕΓΣΑ κ.ά. Τέλος, η εφαρμογή Building Άδεια Δόμησης συνεργάζεται με τις εφαρμογές Διάγραμμα Δόμησης, Αυθαίρετη Δόμηση, Εργασίες Μικρής Κλίμακας και Energy Certificate CAD για τον αυτόματο υπολογισμό αμοιβών μηχανικών και φορολογικών αδείας σε συνήθεις περιπτώσεις.

Energy Building/Certificate CAD

Ένα πάγιο αίτημα που είχαμε από τους χρήστες μας ήταν η εφαρμογή των θεωρητικών συστημάτων. Πλέον η χρήση θεωρητικών συστημάτων στην εφαρμογή Energy Certificate CAD 2014 είναι μια πανεύκολη υπόθεση, είτε μιλάμε για κατοικίες, είτε κτήρια του τριτογενή τομέα. Η επιλογή χρήσης θεωρητικών συστημάτων μπορεί να γίνει, είτε δημιουργώντας εξαρχής μελέτη κατοικίας ή μελέτη κτηρίου του τριτογενούς τομέα με θεωρητικά συστήματα, είτε εκ των υστέρων. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι απολύτως δυναμική (ανάλογα με τη γεωμετρία και την επιλεγμένη χρήση), ενώ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε σε πρώτο στάδιο τις τιμές των θεωρητικών συστημάτων και στη συνέχεια να τις τροποποιήσετε.
Οι παραπάνω βελτιώσεις / προσθήκες σε συνδυασμό με το προηγμένο 2D/3D περιβάλλον εργασίας καθιστούν το Energy Certificate CAD το ταχύτερο και πιο αξιόπιστο εργαλείο για την ενεργειακή επιθεώρηση.

Εξοικονομώ

Η εφαρμογή Εξοικονομώ παράγει αυτόματα τα έντυπα των παρεμβάσεων, προσδιορίζει τον επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων ανά ιδιοκτησία και παρέχει τη δυνατότητα καταχώρησης προμηθευτών και παρεμβάσεων σε βιβλιοθήκες. Η νέα έκδοση θα καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του σταδίου της υλοποίησης – έντυπα προς υποβολή και διαχείριση παραστατικών.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Θέμα
Οικογένεια εφαρμογών Building 2014

Ημερομηνία
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Τοποθεσία
Μεσογείων 452, Αγία Παρασκευή 

Ώρα
18:00 μ. μ. - 20:00 μ. μ.

Συμμετοχή
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Εγγραφή
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, σας παρακαλούμε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηhttp://civiltech.gr/Common/Seminars.aspx ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2106003034.

 

Επεξεργασία από χρήστη Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 12:41:10 μμ(UTC)  | Αιτιολογία: Δεν προσδιορίστηκε

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error