Post

e-Άδειες Ερωτοαπαντήσεις #5

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αναθεώρησης παλαιάς και νέας οικοδομικής άδειας;

Στο e-άδειες, ως προγενέστερες ηλεκτρονικές πράξεις θεωρούνται μόνο αυτές που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά. Δηλαδή, εκδοθείσες οικοδομικές άδειες ή άδειες δόμησης σε έντυπη μορφή, πριν την έναρξη του πληροφοριακού συστήματος, δε θεωρούνται προγενέστερες ηλεκτρονικές πράξεις, διότι δε διαθέτουν ηλεκτρονικό αντίγραφο.

Για τον παραπάνω λόγο, στην περίπτωση αναθεώρησης παλαιάς οικοδομικής άδειας δημιουργούμε νέα πράξη, ενώ για αναθεώρηση κατεδάφισης, οικοδομικής άδειας κατηγορίας 1,2,3 ή έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, δημιουργούμε πράξη σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής.


Πώς επεξεργάζεστε μία αίτηση που έχετε ήδη δημιουργήσει;

Μπορείτε να ζητήσετε προβολή λεπτομερειώνεκτύπωση αίτησηςενημέρωση στοιχείωνανέβασμα εγγράφωνέκδοση πράξης από μηχανικό, απόρριψη αίτησης ή εκτύπωση εντολής πληρωμής ανταποδοτικού τέλους, κάνοντας δεξί κλικ στη λίστα των αιτήσεων που έχετε δημιουργήσει.


Ποια στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης απαιτείται να συμπληρωθούν; 

Σκοπός του πληροφοριακού συστήματος είναι να καταγράψει την ιστορικότητα του κτηρίου, καθώς και τη μεταβολή που θα επιφέρει η υπό έκδοση άδεια στην κάλυψη και στη δόμηση του κτηρίου. 

Για τους παραπάνω λόγους, ζητείται το εμβαδόν του οικοπέδου, ο αριθμός των ορόφων & των θέσεων στάθμευσης, η περιγραφή της κάλυψης και της δόμησης του κτηρίου, των ημιυπαίθριων χώρων, των εξωστών, των χώρων εκτός Σ.Δ στο υπόγειο, στην Pilotis & στο κλιμακοστάσιο, του ακάλυπτου χώρου & της φύτευσης του οικοπέδου και τέλος του όγκου και του μέγιστου ύψους του κτηρίου. 

Επιπλέον, για να καταγραφεί πλήρως η ιστορικότητα του κτηρίου χρειάζεται να συνδεθούν τα προαναφερόμενα πραγματοποιούμενα μεγέθη με τα αντίστοιχα νομιμοποιητικά έγγραφα που έχουν ήδη καταχωρηθεί στην καρτέλα στοιχεία υφιστάμενου κτηρίου. 

Επομένως, απαιτείται η ταξινόμηση των πραγματοποιούμενων μεγεθών κάλυψης και δόμησης σε νομίμως υφιστάμενα, ρυθμισμένα, προς νομιμοποίηση και σε νέους χώρους. 


Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.