Post

Building Προσβασιμότητα 2024 - Νέα εφαρμογή!

Η Civiltech ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής Building Προσβασιμότητα, που σας βοηθά να συντάξετε τη μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ. Μεταβείτε εδώ για να δείτε την πρώτη παρουσίαση!

Η εφαρμογή Building Προσβασιμότητα περιέχει έξυπνο οδηγό δημιουργίας μελέτης (wizard), με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να παράγετε ταχύτατα το τεύχος μελέτης προσβασιμότητας τόσο για νέα όσο και για υφιστάμενα κτίρια (Φ.Ε.Κ. 2018/B/30.03.2023). 

Για τη σύνταξη του τεύχους λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις του Πορίσματος Ελεγκτή Προσβασιμότητας του Τ.Ε.Ε., στη βάση του οποίου θα ελεχθεί το έργο σας. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι καλύπτονται οι απαιτήσεις της νομοθεσίας, τόσο για τη χορήγηση οικοδομικής άδειας, όσο και για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.

Αναλυτικότερα, η νέα εφαρμογή Building Προσβασιμότητα 2024 περιέχει:

  • Την πλήρη αιτιολόγηση της πρότασης για ανεμπόδιστη διακίνηση των ΑμεΑ, με αναφορά στα απαιτούμενα μέτρα για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας.
  • Την περιγραφή των χώρων στάθμευσης για ΑμεΑ και τις προδιαγραφές αυτών.
  • Τον έλεγχο ύπαρξης προσβάσιμης διαδρομής για ΑμεΑ μέχρι την είσοδο του κτιρίου.
  • Τις προσβάσεις-διαδρομές εντός του κτιρίου (οριζόντιες και κατακόρυφες).
  • Το απαιτούμενο πλήθος και πλάτος των προσβάσιμων διαδρομών.
  • Τις προβλεπόμενες εξυπηρετήσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ΑμεΑ στο κτίριο και τις προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν την κατασκευή τους.
  • Τα μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών (ανελκυστήρες, αναβατόρια) που χρησιμοποιούνται, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τυχόν πιστοποιητικά που διαθέτουν.
  • Τον τρόπο διασφάλισης της διαφυγής ΑμεΑ από το κτίριο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (προστατευμένοι προσβάσιμοι χώροι αναμονής διαδρομές διαφυγής, υλικά κ.λπ.).
  • Πρότυπες εικόνες απεικόνισης των προδιαγραφών και των μέσων εξυπηρέτησης. Παρέχονται δεκάδες έτοιμα σκαριφήματα, ώστε να τεκμηριώσετε την πρότασή σας σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.

Για την παραγωγή του τεύχους υλοποιούνται κατά γράμμα οι Τεχνικές Προδιαγραφές Μελέτης Προσβασιμότητας Κτιρίων (ΦΕΚ 5045/Β/ 1.11.2021), ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 79/Α/9.4.2012), οι οδηγίες «Σχεδιάζοντας για όλους» του ΥΠ.ΕΝ. και το Πόρισμα Ελεγκτών Προσβασιμότητας του Τ.Ε.Ε.

Για να αποκτήσετε την εφαρμογή Building Προσβασιμότητα 2024, μεταβείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.