Post

Energy Εξοικονομώ-Αυτονομώ - Παράδειγμα μονοκατοικίας

Στη σημερινή παρουσίαση θα δούμε ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα μονοκατοικίας με την εφαρμογή Energy Εξοικονομώ -Αυτονομώ.

Ξεκινάτε την εργασία σας, δημιουργώντας μία νέα μελέτη την οποία στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα ονομάσουμε Μονοκατοικία. Στη συνέχεια, επιλέγετε Νέα μελέτη έργου, εάν επιθυμείτε να εισαχθούν αυτόματα η θέση του έργου και οι μηχανικοί που έχετε ήδη καταχωρήσει στην εφαρμογή Energy Certificate 1.31 CAD. 

Αρχικά, επιλέγετε εάν η πρόταση αφορά μεμονωμένο διαμέρισμα, μονοκατοικία ή πολυκατοικία. Στη συνέχεια, συμπληρώνετε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και το εισόδημα αυτού, όπως επίσης την περιγραφή και την επιφάνεια των ιδιοκτησιών. Εφόσον έχουμε μόνο έναν ιδιοκτήτη, αυτός ανατίθεται αυτόματα σε όλες τις ιδιοκτησίες. Επιπλέον, εισάγετε ενδεικτικά έναν προμηθευτή.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα την ενεργειακή κατάταξη, την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας, την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας, την ωφέλιμη επιφάνεια και τα στοιχεία του κελύφους (τοίχους και παράθυρα) από το αρχείο .xml της ενεργειακής επιθεώρησης. Λαμβάνοντας υπόψη την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας & την ωφέλιμη επιφάνεια υπολογίζεται αυτόματα ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός.

Αναφορικά τώρα με τις αμοιβές των παρεχόμενων υπηρεσιών, διαλέγετε για ποιες περιπτώσεις επιθυμείτε να υπολογιστούν και στη συνέχεια συμπληρώνετε τη συμφωνηθείσα, οπότε εικονίζεται αυτόματα η επιλέξιμη αμοιβή για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά.

Για να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό του έργου χρειάζεται να περιγράψετε τις προτεινόμενες παρεμβάσεις και να εκτελέσετε τις αντίστοιχες προμετρήσεις. Μία πλούσια βιβλιοθήκη πρότυπων παρεμβάσεων σας βοηθά να ολοκληρώσετε ταχύτατα την εργασία σας.

Χάριν παραδείγματος επιλέγονται δύο παρεμβάσεις: η αντικατάσταση των κουφωμάτων και η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης με εξηλασμένη πολυστερίνη στην οροφή. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα πεδία χρήστη, ώστε να συμπληρώσετε τον κατασκευαστή, τη σειρά του κουφώματος και τους συντελεστές θερμοπερατότητας που επιθυμείτε. Αυτόματα, εικονίζονται οι αλλαγές στην περιγραφή. Για να συμπληρωθεί η αντίστοιχη ποσότητα μπορείτε να επιλέξετε ποια παράθυρα έχουν όμοια χαρακτηριστικά με το προαναφερόμενο.

Με όμοιο τρόπο συμπληρώνετε τα στοιχεία της εξωτερικής θερμομόνωσης, όπως π.χ. το πάχος της εξηλασμένης πολυστερίνης και το δομικό στοιχείο επί του οποίου θα τοποθετηθεί π.χ. η οροφή.

Δουλεύοντας με όμοιο τρόπο για όλες τις παρεμβάσεις, οι προμετρήσεις προκύπτουν αυτόματα. Συνεχίζετε εισάγοντας τις προσφορές που έχετε λάβει από τους προμηθευτές. Οι τιμές μονάδας λαμβάνονται αυτόματα ίσες με τις μέγιστες επιλέξιμες. Μπορείτε να τις τροποποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Ζητώντας ενημέρωση, μπορείτε να δείτε τον τελικό προϋπολογισμό.

Στα αποτελέσματα, εικονίζεται ο επιλέξιμος προϋπολογισμός λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά στοιχεία του ιδιοκτήτη , τον τύπο της ιδιοκτησίας και την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας. Σε ξεχωριστή καρτέλα εικονίζονται αναλυτικά οι υπολογισμοί των ανώτατων τιμών.

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.