Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:34 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Στην περίπτωση πώλησης ακινήτου σε δικαιούχο απαλλαγής Α΄ κατοικίας υποβάλλεται το ίδιο έντυπο με αυτό της Ειδικής Δήλωσης αλλά δεν συμπληρώνεται ο Πίνακας 1 της 4ης σελίδας, επειδή η παράδοση αυτή δεν υπάγεται σε ΦΠΑ αλλά σε φόρο μεταβίβασης (ΦΜΑ).
Όμως στην περιοδική δήλωση της τρέχουσας φορολογικής περιόδου αναγράφεται «στα αφαιρούμενα ποσά» ο ΦΠΑ εισροών που αντιστοιχεί στη μεταβιβαζόμενη Α΄ κατοικία, προκειμένου ο εν λόγω ΦΠΑ να γίνει κόστος για τον εργολάβο κατασκευαστή.
Ο ΦΠΑ εισροών προκύπτει εάν από το βιβλίο κοστολογίου λάβουμε υπόψη το συνολικό ΦΠΑ εισροών της οικοδομής (στο συγκεκριμένο χρόνο) και τον πολλαπλασιάσουμε με τα χιλιοστά συμμετοχής της μεταβιβαζόμενης οικοδομής σαν Α΄ κατοικία.
 

Παράδειγμα:
Εργολάβος κατασκευαστής παραδίδει διαμέρισμα σαν Α΄ κατοικία. Η οικοδομή βρίσκεται στο στάδιο των επιχρισμάτων (20/3/07) και η συμφωνία είναι το διαμέρισμα να παραδοθεί έτοιμο (15/6/07).
Εάν υποθέσουμε ότι ο συνολικός ΦΠΑ εισροών μέχρι και το Μάρτιο είναι 100.000,00 € και το ποσοστό συμμετοχής της Α΄ κατοικίας είναι 200%, ο ΦΠΑ εισροών που αντιστοιχεί σ’ αυτήν είναι 20.000,00 € (100.000,00Χ20%). Το ποσό των 20.000,00 € θα πρέπει να αναγραφεί στα «αφαιρούμενα ποσά» της περιοδικής δήλωσης του τριμήνου (Ιανουάριος-Μάρτιος).
Ανάλογη εγγραφή θα πρέπει να γίνει και στην περιοδική δήλωση του τριμήνου (Απρίλιος-Ιούνιος) για το ΦΠΑ εισροών που αντιστοιχεί στις επιπλέον εργασίες προκειμένου να παραδοθεί έτοιμη η Α΄ κατοικία.

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error