Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:33 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Το ΤΕΕ ανέπτυξε ένα ειδικό λογισμικό για την καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και τον αντίστοιχο υπολογισμό για την ενεργειακή κατάταξη των κτηρίων.

Συγκεκριμένα το ειδικό λογισμικό ΤΕΕ χρησιμοποιείται:

  • Στην εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης για τον υπολογισμό της ενεργειακής κατάταξης του κτηρίου.
  • Στην Ενεργειακή Επιθεώρηση για την καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων και τον αντίστοιχο υπολογισμό για την ενεργειακή κατάταξη.

Το συγκεκριμένο λογισμικό αναπτύχθηκε με σκοπό να διαμορφωθεί μία κοινή μεθοδολογία και η μέγιστη αντικειμενικότητα, σε ότι αφορά τον υπολογισμό για την ενεργειακή κατάταξη των κτηρίων στις επιθεωρήσεις και στην έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης κτηρίου (ΠΕΑ).

Το ειδικό λογισμικό δέχεται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του κελύφους του κτηρίου, την χωροθέτησή του στο περιβάλλον και τα στοιχεία των απαραίτητων Η/Μ για τον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης και της κατάταξης του κτηρίου. Τα δεδομένα και τα αποτελέσματα εκτυπώνονται σε αντίστοιχες αναφορές.

Το ειδικό λογισμικό ΤΕΕ συνοδεύεται από κωδικούς μόνιμης ενεργοποίησης. Κάθε ενδιαφερόμενος μηχανικός έχει τον δικό του εξατομικευμένο κωδικό ο οποίος εμφανίζεται στο τεύχος Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης.

Προσοχή Τα εμπορικά προγράμματα για την εκπόνηση μελετών ενεργειακής απόδοσης κτηρίων χρησιμοποιούν για τον υπολογισμό της ενεργειακής κατάταξης το ειδικό λογισμικό του ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μπορεί να γίνει η ενεργειακή κατάταξη με το ειδικό λογισμικό του ΤΕΕ,  ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει προμηθευτεί το σχετικό λογισμικό από το ΤΕΕ. Οι εταιρείες τεχνικού λογισμικού ΔΕΝ διανέμουν το ειδικό λογισμικό.

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error