Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:33 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΚΕΝΑΚ η μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου αντικαθιστά τη μελέτη θερμομόνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 3661/2008. Εφ’ εξής οι υπολογισμοί για τη θερμομόνωση του κτιριακού κελύφους περιλαμβάνονται στη μελέτη ενεργειακής απόδοσης, όπως καθορίζεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 8 της παρούσας και με σχετικές ΤΟΤΕΕ κατόπιν έγκρισής τους με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ.

Προς τον σκοπό αυτό, καταργείται ο Κανονισμός Θερμομόνωσης που ισχύει από το 1980 και στη θέση του εφαρμόζεται ένας νέος ενεργειακός κανονισμός.

Για τα κτίρια που δεν εμπίπτουν στην υποχρέωση εκπόνησης ενεργειακής μελέτης (π.χ. κτίρια  μικρότερα από 50,00 τ.μ., ειδικά κτίρια όπως ναοί κλπ), εξακολουθεί να υπάρχει η υποχρέωση εκπόνησης μελέτης θερμομόνωσης του κτιριακού κελύφους, αλλά σε αυτή τη περίπτωση η μελέτη θερμομόνωσης θα πρέπει να γίνει με τις απαιτήσεις που θέτει ο ΚΕΝΑΚ.

Σε ότι αφορά την αμοιβή θερμομόνωσης (σε περίπτωση πάντα που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής πλήρους ενεργειακής μελέτης) υπολογίζεται κατά τα γνωστά.

Παρατήρηση Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εμπορικά προγράμματα μελετών ενεργειακής απόδοσης κτιρίου για να εκπονήσετε αυτόνομα τη μελέτη θερμομόνωσης με τους όρους και τις προδιαγραφές που θέτει ο νέος κανονισμός ενεργειακής απόδοσης σε σχέση με το κέλυφος του κτιρίου.

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error