Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:33 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ σε κοινή συνεδρίασή της στις 13/2/2007 με τους Προέδρους του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, καθώς και μέλη του Δ.Σ. των παραπάνω συλλόγων, του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και του Συλλόγου Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών, αποφάσισε να ισχύσουν οι παρακάτω μεταβατικές διατάξεις:

Η αμοιβή μελέτης μπορεί να υπολογίζεται με το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα, εάν μέχρι και τις 20/2/2007 :

1.   Έχει υποβληθεί αίτηση στην Πολεοδομία για έκδοση οικοδομικής άδειας με την ελάχιστη απαιτούμενη από το νόμο πληρότητα.
2.   Έχει υποβληθεί αίτηση σε Δημόσια Υπηρεσία (ΕΠΑΕ, Αρχαιολογία, ΕΟΤ, ΥΠΕΧΩΔΕ) για τυχόν εγκρίσεις.
3.   Υπάρχει «εργολαβικό» συμβόλαιο.
4.   Υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη με σαφή περιγραφή της εκπονούμενης μελέτης, εφόσον κατατεθεί εντός διμήνου στην Πολεοδομία φάκελος με την ελάχιστη απαιτούμενη από το νόμο πληρότητα.
5.   Έχει κατατεθεί στην Τράπεζα, μέχρι τις 16/02/2007, αμοιβή που αντιστοιχεί στις απαιτούμενες από το νόμο μελέτες για την ελάχιστη απαιτούμενη πληρότητα του φακέλου και εφόσον κατατεθεί εντός διμήνου στην Πολεοδομία ο αντίστοιχος φάκελος.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, η αμοιβή επίβλεψης μπορεί να υπολογίζεται με το ισχύον σύστημα σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και οπωσδήποτε εφόσον αυτή (ή όσο μέρος της) καταβληθεί μέχρι να εκδοθεί η άδεια οικοδομής ή μέχρι τις 20/4/2007 αν ή άδεια εκδοθεί νωρίτερα ή έχει ήδη εκδοθεί.

Για τις αμοιβές που, σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούν να υπολογίζονται με το ισχύον σύστημα, καθώς και για αμοιβές μελετών και υπηρεσιών που δεν περιλαμβάνονται στο νέο σύστημα υπολογισμού των αμοιβών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τα Περιφερειακά του Τμήματα θα χορηγούν τον κωδικό πληρωμής που απαιτείται για την καταβολή της αμοιβής στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κωδικός πληρωμής θα χορηγείται μετά από αίτηση που θα υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή με fax (όχι μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος) στο ΤΕΕ ή στα Περιφερειακά Τμήματα, η οποία θα αναφέρει τα στοιχεία του δικαιούμενου να εκπονήσει τη μελέτη ή να ασκήσει την επίβλεψη, τους κωδικούς τους πρόσβασης στο MyTee (ή δήλωση ότι έχει υποβληθεί σχετική αίτηση), το ύψος της αμοιβής και θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα παραστατικά.

Πηγή: ΤΕΕ

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error