Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Νάντια Λιάκου  
#1 Απεσταλμένο : Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016 1:56:12 μμ(UTC)
Νάντια Λιάκου

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 385
Ελλάδα

Έκδοση 5.0.6106 - 21/9/2016

  • Βελτιώσεις στις πρόσθετες τοπογραφικές εργασίες.
  • Προσθήκη αυτόματης δημιουργίας αναλυτικού επί της διαφοράς συμβατικών π/υ αλλαγής χρήσης.
  • Βελτιώσεις στους όρους του εντύπου του ιδιωτικού συμφωνητικού. 

Έκδοση 5.0.6038 - 13/7/2016

  • Νέα έντυπα Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για την Ε.Τ.Ε. και την τράπεζα Αττικής που περιέχουν το νέο κωδικό 15 για την πληρωμή της εισφοράς μηχανικού υπέρ Ε.Μ.Π. Τα νέα έντυπα εικονίζονται στην καρτέλα αμοιβές > έντυπα. 
  • Νέοι συντελεστές κρατήσεων ΙΚΑ. Οι νέοι συντελεστές εικονίζονται στην καρτέλα Φρρολογικά - ΙΚΑ > αρχικές τιμές. 
    Οι νέες μελέτες έχουν ως προεπιλογή τους νέους συντελεστές που ισχύουν από 6/7/2016. Οι παλιές μελέτες κρατούν την πληροφορία που ήταν έγκυρη κατά το χρόνο εκπόνησης της μελέτης. Με την νέα εντολή Ενημέρωση συντελεστών μπορείτε να επικαιροποιήσετε αυτόματα τις τιμές.

Έκδοση 5.0.6030 - 5/7/2016

Η εφαρμογή Αμοιβές Building παρέχει πλέον τη δυνατότητα επιλογής υπολογισμού της εισφοράς μηχανικού υπέρ Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και υπέρ Ε.Μ.Π. ή μόνο υπέρ Ε.Μ.Π. ή χωρίς κρατήσεις στην καρτέλα αμοιβές> αρχικές τιμές > λοιπές αρχικές τιμές.

Προσθήκες

  • Νέα διαχείριση της εισφοράς Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. επί της αμοιβής μηχανικού.  Οι νέες μελέτες έχουν ως προεπιλογή να μην υπολογίζεται Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.  επί της αμοιβής μηχανικού. Οι υπάρχουσες μελέτες κρατούν την πληροφορία που ήταν έγκυρη κατά το χρόνο εκπόνησης της μελέτης. Οι αντίστοιχες επιλογές εικονίζονται στην καρτέλα αμοιβές> αρχικές τιμές > λοιπές αρχικές τιμές.
  • Νέα διαχείριση της κράτησης υπέρ Ε.Μ.Π., επί της αμοιβής μηχανικού και επί του προϋπολογισμού έργου. Οι νέες μελέτες έχουν ως προεπιλογή να υπολογίζεται η κράτηση υπέρ Ε.Μ.Π.  επί της αμοιβής μηχανικού και επί του προϋπολογισμού έργου. Οι αντίστοιχες επιλογές εικονίζονται στην καρτέλα αμοιβές> αρχικές τιμές > λοιπές αρχικές τιμές.

Βελτιώσεις

  • Τροποποίηση καρτελών Φορολογικά ιδιοκτητών και Φορολογικά μηχανικών, ώστε να απεικονίζονται ξεχωριστά οι κρατήσεις υπέρ Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.  και υπέρ Ε.Μ.Π.
  • Νέο έντυπο Δαπάνης μελετών (σε τρεις εκδοχές με Ε.Τ.Α.  118,00 - 112,50 - 750,00 €).
  • Αναμορφωμένα έντυπα Ανάλυσης Αμοιβών Μηχανικών (σε τρεις εκδοχές με Ε.Τ.Α. 118,00 - 112,50 - 750,00 €). Στην ανάλυση αποτυπώνεται πλέον  η κατανομή των αμοιβών στους δικαιούχους, σε περίπτωση ομάδας μηχανικών. Επιπλέον, απεικονίζονται οι έλεγχοι για αμοιβές εκτός έδρας.
  • Στα αποτελέσματα Αμοιβές ανά Εργασία προστέθηκαν πολλές νέες πληροφορίες καθώς και η κατανομή αμοιβών ανά μηχανικό.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση αλλαγής μηχανικού. Μπορείτε πλέον να αλλάξετε μηχανικό που ανήκει σε εταιρεία (μέλος) ή/και σε ομάδα μηχανικών.
  • Βελτιωμένη διαχείριση αμοιβών εκτός έδρας. Μπορείτε πλέον να ορίσετε ομάδα μηχανικών στην οποία ορισμένα μέλη μόνο θα λαμβάνουν αμοιβή εκτός έδρας.
  • Αντιστοίχιση κατηγοριών - εργασιών με τρόπο που γίνονται αποδεκτές από σύστημα Τ.Ε.Ε.
  • Αναγραφή ποσοστών μηχανικών στα Έντυπα Ανάθεσης/Ανάληψης μελέτης ή επίβλεψης από ομάδα μηχανικών.
  • Βελτιώσεις στην εισαγωγή στοιχείων Διαγράμματος Δόμησης από μελέτη Building Διάγραμμα Δόμησης ή προϋπολογισμό έργου αμοιβών.
  • Νέο γενικό έντυπο Υπεύθυνης Δήλωση Ιδιοκτήτη στην καρτέλα αμοιβές > έντυπα.
  • Δυνατότητα δημιουργίας προσώπων με αντιγραφή στις βιβλιοθήκες (για συγγενικά πρόσωπα με κοινά στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας)
  • Όταν έχουμε ιδιοκτήτη αλλοδαπό, αναγράφεται στα έντυπα και η χώρα στη διεύθυνση του (και στο ιδιωτικό συμφωνητικό).
  • Σημαντική βελτίωση της ταχύτητας στην παραγωγή εντύπων κλπ.

Έκδοση 5.0.5998 - 3/6/2016

Αλλαγή συντελεστών Φ.Π.Α. 

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται αυτόματα σε όλες τις νέες μελέτες. Για τις υπάρχουσες μελέτες, η αλλαγή του συντελεστή ΦΠΑ, γίνεται κατά περίπτωση στην καρτέλα Αρχικές τιμές, ξεχωριστά για μελέτη και επίβλεψη, κάνοντας κλικ αντίστοιχα στην ενέργεια Ενημέρωση ΦΠΑ μελέτης ή Ενημέρωση ΦΠΑ επίβλεψης. Είναι ευνόητο ότι θα ενημερώσετε τους συντελεστές μόνο εφόσον δεν έχετε εκδώσει φορολογικό στοιχείο.

Επιπλέον, στη νέα έκδοση 2016 υπάρχει ένα νέο πεδίο ελέγχου (checkbox) με τίτλο Μειωμένος συντελεστής, με το οποίο δηλώνετε εάν ένα έργο υπάγεται στην κατηγορία με μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (νησιά). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει, αφού επιλέξετε το πεδίο Μειωμένος συντελεστής, να κάνετε κλικ στις ενέργειες Ενημέρωση ΦΠΑ μελέτης ή ΕνημέρωσηΦΠΑ επίβλεψης, εφόσον δεν έχετε εκδόσει φορολογικό στοιχείο, προκειμένου να ενημερωθούν οι αντίστοιχοι (μειωμένοι) συντελεστές.

Έκδοση 5.0.5959 - 25/4/2016

Συμβατικός προϋπολογισμός

Αλλαγή στη θέση των εντολών. Η εντολή Επεξεργασία βρίσκεται πλέον στη γραμμή εντολών (επάνω).

Στον πίνακα με τον/τους προϋπολογισμούς του έργου απεικονίζονται πλέον σχετικές ενδείξεις για συμμετοχή στον προϋπολογισμό περιβάλλοντος χώρου, στο χρονικό προγραμματισμό και στα τεύχη δημοπράτησης.

Έπειτα από τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού ακολουθεί αυτόματα η ερώτηση για την ανάθεση εργασιών (με βάση το είδος του έργου με το οποίο συσχετίζεται ο προϋπολογισμός).

Εφόσον έχετε συμπληρώσει και τους μηχανικούς στην ενότητα Συντάκτες μελετών, γίνεται αυτόματα και η ανάθεση των εργασιών στους αντίστοιχους μηχανικούς!

Αναλυτικός προϋπολογισμός

Κατά τη δημιουργία αναλυτικού προϋπολογισμού γίνεται ερώτηση για το τιμολόγιο που θα εφαρμοστεί.

Απλοποιήθηκε η συμπλήρωση του πίνακα εργασιών αναλυτικού προϋπολογισμού, ενώ υπάρχουν πλέον 2 νέες ενέργειες για ανάπτυξη/σύμπτυξη του δέντρου εργασιών.

Στον πίνακα με τον/τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς του έργου, απεικονίζονται πλέον σχετικές ενδείξεις για συμμετοχή στον προϋπολογισμό περιβάλλοντος χώρου, στο χρονικό προγραμματισμό και στα τεύχη δημοπράτησης.

Τοπογραφικό

Εφόσον έχετε επιλέξει συντάκτη μελετών για την εργασία Τοπογραφικό, ο μηχανικός επιλέγεται αυτόματα.

Εργασίες

Απλοποιήθηκε ο πίνακας εργασιών. Η προσαύξηση στατικών βρίσκεται πλέον σε εσωτερική καρτέλα. Στις ενέργειες προστέθηκαν δύο νέες λειτουργίες που εφαρμόζονται κατά περίπτωση: Στατικά χωρίς αντισεισμικό, Στατικά με Αντισεισμικό. Η προεπιλογή είναι Στατικά με Αντισεισμικό (προσαύξηση 180%).

Έντυπα

Έγινε ενημέρωση όλων των εντύπων με τα νέα στοιχεία.

Έντυπα Δόμησης

Η διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων δόμησης (Έγκριση Δόμησης, Άδεια Δόμησης) απλοποιήθηκε σημαντικά. Πλέον τα περισσότερα στοιχεία προκύπτουν από τις αρχικές ενότητες της εφαρμογής (Εγκρίσεις, Δόμηση).

Δήλωση αναθέσεων αναλήψεων
Υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης της δήλωσης, είτε από τους Συντάκτες μελετών, είτε από τις Εργασίες μελέτης (αμοιβές).

Σε περίπτωση που μια μελέτη έχει ανατεθεί σε εταιρεία, στη δήλωση αναθέσεων-αναλήψεων εμφανίζεται το φυσικό πρόσωπο που την εκπροσωπεί (ενώ η αμοιβή θα υπολογιστεί στο όνομα της εταιρείας).

Κείμενα

Τεχνικές εκθέσεις και περιγραφές, έντυπα ΣΑΥ ΦΑΥ αντλούν στοιχεία από την ενότητα Δόμηση (στοιχεία δόμησης, πραγματοποιούμενες επιφάνειες, χρήσεις).

Ιδιωτικά Συμφωνητικά

Τα ιδιωτικά συμφωνητικά, σε περίπτωση εταιρείας, εμφανίζουν τα συμβαλλόμενα μέλη.

Βιβλιοθήκες

Όλες οι καρτέλες ενημερώθηκαν κατάλληλα ώστε να αποτυπώνονται τα νέα στοιχεία. Ανασχεδιασμός των καρτελών με πιο εύχρηστη κατηγοριοποίηση όλων των στοιχείων.

Επεξεργασία από χρήστη Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 12:51:48 μμ(UTC)  | Αιτιολογία: Δεν προσδιορίστηκε

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error