Post

Αλλαγές εφαρμογών - Εκδόσεις Σεπτεμβρίου 2020

Με πολύ ενθουσιασμό ξεκινήσαμε την προετοιμασία της έκδοσης Building 2021. Καθότι η συνεχής ροή νέων διατάξεων και διαδικασιών, δεν μπορεί να εγκιβωτιστεί στα στενά περιθώρια ενός ημερολογιακού έτους, υποστηρίζουμε παράλληλα την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εφαρμογών για τη δόμηση και την ενέργεια και στην έκδοση Building 2020.

Έτσι, στην έκδοση Building – Σεπτέμβριος 2020 που μόλις κυκλοφόρησε έχουμε ενσωματώσει δεκάδες ενημερώσεις και νέες δυνατότητες, προκειμένου να έχετε στη διάθεσή σας το πιο αξιόπιστο σύστημα για την έκδοση οικοδομικών αδειών.

e-Building, Αμοιβές Building, e-Μικρή Κλίμακα

Στο ηλεκτρονικό σύστημα e-Άδειες έγιναν τους τελευταίους μήνες δεκάδες ουσιώδεις αλλαγές που αφορούν τους τύπους πράξεων, τους ελέγχους και τα έγγραφα που υποστηρίζονται από το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν το περιεχόμενο του αρχείου xml για έκδοση αδείας που υποβάλλεται στο σύστημα.

Οι αλλαγές αυτές ενσωματώθηκαν στις νέες εκδόσεις των εφαρμογών e-Building, Αμοιβές Building και e-Μικρή Κλίμακα.

e-Building

  • Προστέθηκαν πολλοί νέοι προέλεγχοι του αρχείου xml.
  • Βελτιώσεις στους αυτοματισμούς στοιχείων δόμησης

Αμοιβές Building

  • Έγιναν βελτιώσεις στη διαχείριση των μηχανικών που ενεργούν για λογαριασμό εταιρίας.
  • Στην καρτέλα Παράμετροι αμοιβών προστέθηκε ένα νέο πεδίο για την επιλογή μηχανικού για κατεδάφιση (και για την περίπτωση εταιρείας).

Building Sign

Συνεχίζουμε τις βελτιώσεις στο Building Sign!

Τι συμβαίνει όταν το σχέδιο που παράγετε απ’ το σχεδιαστικό σας σε μορφή Pdf έχει υποστεί περικοπή (crop); Ή, αν έχει γίνει περικοπή και συγχρόνως περιστροφή (κάτι που επίσης συναντάται συχνά σε σχεδιαστικά).
Ακόμα και εάν έχετε προμηθευτεί την εμπορική έκδοση του Adobe Acrobat Pro DC, χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να αναγνωρίσετε ότι πιθανόν θα συναντήσετε πρόβλημα με τη σήμανση που θα ενσωματώσει το e-Άδειες στο έγγραφό σας.

Η τελευταία έκδοση του Building Sign «αναγνωρίζει» όλα τα προβληματικά αρχεία και σας προειδοποιεί κατάλληλα.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπογράψετε και να σφραγίσετε ψηφιακά μια σειρά σχεδίων, με τη σιγουριά ότι η σήμανση του e-Άδειες θα απεικονίζεται στο σχέδιό σας.

Κατανομή χιλιοστών συνιδιοκτησίας

  • Βελτιώσεις υπολογισμών.

Building Αυθαίρετα Ν.4495/17

  • Ενημερώθηκαν οι υπολογισμοί για ειδικές περιπτώσεις όπως ΟΕΚ, μακροχρόνιοι άνεργοι, δικαιούχοι ΚΕΑ κά.

Energy Building CAD

  • Βελτιώσεις στην εισαγωγή αρχείων τύπου ifc/ifc-xml.
  • Βελτιώσεις στις ανεμογεννήτριες αστικού τύπου
  • Βελτιώσεις στις βιβλιοθήκες υλικών κλπ.

Building Απόβλητα

  • Βελτιώσεις στον υπολογισμό αποβλήτων νέας κατασκευής.

Στατιστικό Δελτίο

  • Βελτιώσεις στο τρόπο καταχώρησης επιφανειών και εμφάνισης στο έντυπο του Στατιστικού Δελτίου σύμφωνα με τον τύπο και το περιεχόμενο που προτείνεται στο e-Άδειες.

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.