Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:09 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Τι είναι μια άδεια χρήσης;

Μια άδεια χρήσης λογισμικού, παραχωρεί στο χρήστη το νόμιμο δικαίωμα χρήσης ενός αντιγράφου του λογισμικού. Η άδεια χρήσης προορίζεται μόνο για τη χρήση αυτού του αντιγράφου του λογισμικού - και όχι του ίδιου του λογισμικού.

Για καθένα από τα προϊόντα λογισμικού της CivilTech που χρησιμοποιείται, παραχωρείται στο χρήστη μια άδεια χρήσης και αυτή η άδεια χρήσης τεκμηριώνεται στην άδεια χρήσης τελικού χρήστη (Άδεια). Το λογισμικό προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία δηλώνει ότι το προϊόν δεν είναι δυνατό να αντιγραφεί χωρίς την άδεια του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Με την αγορά ενός νέου προγράμματος εκχωρείται επομένως στον χρήστη μια άδεια χρήσης του συγκεκριμένου λογισμικού, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Για τον έλεγχο της άδειας χρήσης χρησιμοποιούνται δύο "μέσα":

  • Με το πρώτο μέσο (συσκευή προστασίας λογισμικού) ελέγχεται η ταυτότητα του νόμιμου χρήστη (ποιός είναι)
  • Με το δεύτερο μέσο (αρχείο άδειας χρήσης) ελέγχεται τοι νόμιμο δικαίωμα χρήσης μιας συγκεκριμένης εφαρμογής (ποιά προγράμματα).

Ταυτοποίηση χρήστη

Σε κάθε χρήστη αντιστοιχεί ένας αριθμός σειράς και μια "συσκευή" ταυτοποίησής του. Η συσκευή αυτή μπορεί να έχει φυσική υπόσταση π.χ. ένα USB HASP ή εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σύνδεση μέσω διαδικτύου με το SERVER της CivilTech. Σε οποιοδήποτε μηχάνημα επομένως βρεθεί η συσκευή, επιτρέπεται  η χρήση του λογισμικού, με τη προϋπόθεση να έχει αποδοθεί μια νόμιμη άδεια χρήσης του συγκεκριμένου λογισμικού.

Έλεγχος άδειας χρήσης λογισμικού

Ο έλεγχος της άδειας χρήσης λογισμικού όπως ορίστηκε παραπάνω γίνεται με ένα αρχείο το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες που συσχετίζουν ένα χρήστη με τις εφαρμογές που έχει νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιεί. Η διαδικασία απόδοσης της άδειας χρήσης εκτελείται με το πρόγραμμα εκτέλεσης άδειας χρήσης. Η άδεια χρήσης είναι απόλυτα προσωποποιημένη, αφορά επομένως τη συγκεκριμένη συσκευή που ταυτοποιεί τον χρήστη.

Το αρχείο άδειας χρήσης λαμβάνεται από την προσωποποιημένη ιστοσελίδα http://www.civiltech.gr/Commerce/AccountSN.aspx

Η άδεια χρήσης έχει διάρκεια ενός έτους και ανανεώνεται κάθε χρόνο με τη λήξη της χωρίς καμμιά επιπλέον χρέωση. Η ανανέωση της άδειας χρήσης αφορά την έκδοση που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Εάν η έκδοση αναβαθμιστεί, απαιτείται νέα άδεια χρήσης.

Επεξεργασία από συντονιστή Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 3:57:35 μμ(UTC)  | Αιτιολογία: Δεν προσδιορίστηκε

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error