Post

e-Ταυτότητα Ερωτοαπαντήσεις #9

Τι γίνεται στην περίπτωση που ο αριθμός κτηματολογίου δεν είναι της μορφής 012345678901/01/01?

Κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της ΗΤΚ καταχωρίζεται ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου, εφόσον υφίσταται. Η επιτρεπτή τιμή του ΚΑΕΚ είναι της μορφής 012345678901/01/01 (12 αριθμοί για το οικόπεδο/γήπεδο, έως 2 αριθμοί για την κάθετη και έως 4 την οριζόντια, χωρισμένοι με / ).

Κτηματολογικοί αριθμοί που δεν είναι της μορφής που περιγράφεται παραπάνω, δεν εισάγονται στο πεδίο “ΚΑΕΚ ιδιοκτησίας”, αλλά συστήνεται η αναγραφή τους στην «Περιγραφή Ιδιοκτησίας», ώστε να εμφανίζεται στο Μητρώο. Συμπληρωματικά, μπορείτε να υποβάλλετε το αντίστοιχο έγγραφο στην καρτέλα “Γενικά Έγγραφα” στο πεδίο “Πρόσθετα στοιχεία ιδιοκτησίας”.

Πως αντιμετωπίζεται διαμέρισμα προς μεταβίβαση το οποίο είναι υπό κατασκευή;

Εάν έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της Ιδιοκτησίας με την οροφή της, εισάγετε την επιφάνεια της Ιδιοκτησίας, όπως περιγράφεται στην Ο.Α. ή σε τυχόν δήλωση υπαγωγής.

Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της Ιδιοκτησίας, δεν έχει οριστεί χώρος, οπότε το διαμέρισμα δεν καταχωρίζεται στις επιφάνειες. Στις «Λοιπές κατασκευές» συμπληρώνετε τον αριθμό ένα (1) και εξηγείτε στο πεδίο «Πρόσθετα στοιχεία επιλεγμένης γραμμής πίνακα». Σε κάθε περίπτωση, στο πεδίο «Υλοποιημένη Ιδιοκτησία» επιλέγετε «Ημιτελής».

Πως αντιμετωπίζεται η έλλειψη του πίνακα χιλιοστών;

Σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4495/2017, παρ. 1.η, η ΗΤΚ περιλαμβάνει τον πίνακα χιλιοστών και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου, εφόσον υπάρχουν.

Σε περίπτωση που ο πίνακας δεν έχει συνταχθεί ή δεν δύναται να ανευρεθεί ούτε στο αρχείο του συμβολαιογράφου, προτείνεται να επισυναφθεί η Πράξη σύστασης διηρημένης ιδιοκτησίας ή έκθεση του μηχανικού για τη μη ύπαρξη πίνακα χιλιοστών, όπου μπορεί να αναγράφονται τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία με τη μορφή πίνακα, όπως καθορίζονται στην πράξη σύστασης.

Πηγή: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 

Για να αποκτήσετε την πρωτοποριακή εφαρμόγη e-Βuilding Ταυτότητα της Civiltech μεταβείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.