Γνωσιακή Βάση

Καλώς ήρθατε! Δεν μπορείτε να εγγραφείτε ή να κάνετε είσοδο στο σύστημα.
Επιλογές
Προβολή
Μετάβαση στη τελευταία δημοσίευση Μετάβαση στην πρώτη μη αναγνωσμένη
Διαχειριστής  
#1 Απεσταλμένο : Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 7:41:29 μμ(UTC)
Διαχειριστής

Κατάταξη: Διαχειριστής

Δημοσιεύσεις: 1.189
Ελλάδα

Το ΤΕΕ ανακοίνωσε τις κύριες προσθήκες και βελτιώσεις που υλοποιήθηκαν καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν μαζί με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αμοιβών μηχανικών.

Οι νέες αλλαγές θα εφαρμοστούν από 7 Μαρτίου 2010.

Οι αλλαγές – βελτιώσεις αφορούν επεκτάσεις του συστήματος για τον υπολογισμό αμοιβών τοπογραφικών εργασιών, για πρόσθετες Η/Μ εργασίες, τον αυτόματο έλεγχο των υποχρεωτικών προσαυξήσεων καθώς και τροποποιήσεις στις παραμέτρους υπολογισμού αμοιβών. 

Ειδικότερα, οι αλλαγές αφορούν τους εξής τομείς:

Επέκταση του συστήματος για υπολογισμό Αμοιβών Τοπογραφικών Εργασιών

Σε συνεργασία και με την ενεργή συμβολή του Συλλόγου Τοπογράφων, εισήχθησαν οι παράμετροι υπολογισμού Τοπογραφικών Εργασιών.

Μετά την εφαρμογή του συστήματος, δεν θα γίνονται από ΤΕΕ δεκτές αιτήσεις για έκδοση εντολών πληρωμής για τοπογραφικές εργασίες (ΑΙΤΗΣΗ 2), οι οποίες θα παράγονται πλέον μέσω του νέου συστήματος.

Με απόφαση του ΤΕΕ οι Τοπογραφικές εργασίες αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία έργου και θα είναι διαχωρισμένες από τα υπάρχοντα κτιριακά έργα. Αυτό σημαίνει ότι στην κατηγορία έργου «Τοπογραφικά» δεν θα περιέχονται εργασίες κτιριακών έργων και αντίστροφα στην κατηγορία έργου «Κτιριακά» δεν θα περιέχονται εργασίες τοπογραφικών. Στην δεύτερη περίπτωση εξαιρούνται προς το παρόν οι ήδη υπάρχουσες στοιχειώδεις τοπογραφικές εργασίες. Τα «Κτιριακά» έργα έχουν στον Τύπο Έργου την υπάρχουσα κατηγορία 1 ενώ τα «Τοπογραφικά» έργα τη νέα κατηγορία 2.

Επέκταση του συστήματος για πρόσθετες Η/Μ εργασίες (Υγραέριο, Λοιπές Η/Μ εργασίες)

Στο υπάρχον σύνολο των εργασιών των κτιριακών έργων προστέθηκε μια επιπλέον κύρια εργασία με την περιγραφή «ΛΟΙΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ», για την οποία είναι ενεργοποιημένες όλες οι κατηγορίες με τα αντίστοιχα κ και μ για χρήση στον τύπο υπολογισμού των αμοιβών.

Επίσης, προστέθηκε για χρήση στα κτιριακά έργα η κύρια εργασία «ΥΓΡΑΕΡΙΟ», σύμφωνα με την Αποφ. 31856/03 (ΦΕΚ 1257/Β/3-9-03) Τεχνικός κανονισμός εγκαταστάσεων υγραερίου στα κτίρια (πλην βιομηχανιών-βιοτεχνιών).

Η εκπόνηση της μελέτης και της επίβλεψης των εγκαταστάσεων υγραερίου στις οικοδομές ανατίθεται σε μηχανικούς οι οποίοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κατέχουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα ανάληψης της μελέτης και επίβλεψης των εγκαταστάσεων δικτύων διανομής αερίων καυσίμων. (Οι αμοιβές των μηχανικών υπολογίζονται με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για τις αντίστοιχες εργασίες των δικτύων αερίων καυσίμων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΠΔ 696/74, και προσαυξάνονται κατά 50%.)

Αυτόματος Έλεγχος Υποχρεωτικών Προσαυξήσεων

Σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι δεν περιέχονται στα στοιχεία υπολογισμού των αμοιβών οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από την Νομοθεσία, ανάλογα με το είδος του έργου ή το είδος μιας συγκεκριμένης εργασίας. Σε πρώτη φάση το σύστημα του ΤΕΕ θα εφαρμόζει αυτόματα και θα ελέγχει τις συνήθεις προσαυξήσεις που σχετίζονται με το είδος της εργασίας, ενώ στο μέλλον αυτό θα επεκταθεί ώστε να καλύψει και τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Ο έλεγχος των προσαυξήσεων γίνεται τόσο στα έργα που υποβάλλονται από το πρόγραμμα του ΤΕΕ, όσο και σε αυτά που υποβάλλονται μέσω αρχείων τύπου XML.

Ανάλογα με την περίπτωση, το σύστημα είτε θα απορρίπτει τελείως το αρχείο σε περίπτωση παράλειψης υποχρεωτικής προσαύξησης, είτε θα δέχεται το αρχείο αλλά ο υπολογισμός της αμοιβής θα γίνεται μετά από έγκριση του ΤΕΕ, εάν βεβαίως συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις.

Άλλες βελτιώσεις του συστήματος το 2010

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΕΕ, όλες οι αλλαγές θα υλοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2010, με έναρξη την 22/2/2010. Κατά τη διάρκεια του έτους θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις - αλλαγές που θα αφορούν:

  • Δυνατότητα τροποποιήσεων των έργων από το χρήστη μετά την υποβολή του στο ΤΕΕ

  • Αναλυτικότερη και πιο εποπτική παρουσίαση της αναφοράς υπολογισμού αμοιβών

  • Μικρές τροποποιήσεις στις παραμέτρους υπολογισμού αμοιβών

Civil 2010

Η Civiltech είναι η μόνη εταιρεία λογισμικού που έχει τη δυνατότητα, το κύρος και τις απαιτούμενες υποδομές για να υποστηρίζει και να διαμορφώνει όλα τα ζητήματα που αφορούν τις αμοιβές μηχανικών. Η δεσπόζουσα θέση της στην αγορά και το πλεονέκτημα της απόλυτης εξειδίκευσης, προσφέρουν στους μηχανικούς την ασφάλεια ότι η αμοιβή τους είναι πάντα σωστά υπολογισμένη, χωρίς πειραματισμούς και άσκοπα πήγαινε-έλα.

Έτσι, και για το 2010 η Civiltech είναι σε θέση να εγγυηθεί την έγκαιρη ενσωμάτωση όλων των αλλαγών και των βελτιώσεων που έχει ήδη ανακοινώσει το ΤΕΕ, για το σύστημα υπολογισμού αμοιβών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΕΕ, όλες οι αλλαγές θα υλοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2010, με έναρξη την 22/2/2010. Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις θα είναι ενσωματωμένες στην έκδοση Civil 2010. Οι συνδρομητές με τακτοποιημένα συμβόλαια συντήρησης – υποστήριξης για το 2010 θα λάβουν δωρεάν τις νέες εκδόσεις, με κάλυψη όλων των αλλαγών.

Η έκδοση 2010 θα είναι έτοιμη προς διάθεση πριν από την έναρξη εφαρμογής των αλλαγών από το ΤΕΕ.

Τροφοδοσία Rss 
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα τώρα
Επισκέπτης
Μεταπήδηση στη Συζήτηση:  
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφοφορίες σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη συζήτηση.

Ειδοποίηση

Icon
Error