Post

Building Κτηματολόγιο: Παρουσίαση Γ Μέρος

Η εφαρμογή Building Κτηματολόγιο καλύπτει με ολοκληρωμένο τρόπο την υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων στο e-Κτηματολόγιο, ανεξάρτητα από το σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε!

Ειδικότερα αναλαμβάνει τη δημιουργία των επιπέδων (layers), την εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων και την ψηφιακή υπογραφή των αρχείων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στο εγκεκριμένο «Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών για την ηλεκτρονική υποβολή διαγραμμάτων».  

Γενικά η εφαρμογή Building Κτηματολόγιο αποτελείται από τρεις ενότητες :

Α) Τοπογραφικό : Στην ενότητα αυτή μπορούμε να σχεδιάσουμε εξαρχής το τοπογραφικό μας ή να εισάγουμε ένα τοπογραφικό σε μορφή dwg/dxf, που έχουμε δημιουργήσει με ένα άλλο σχεδιαστικό πρόγραμμα και με την βοήθεια της εφαρμογής μας να δημιουργήσουμε τα layers που απαιτούνται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο και σε κάθε ένα από αυτά να επανασχεδιάσουμε τις απαιτούμενες οντότητες.

Β) Κτηματολόγιο : Εδώ μπορούμε είτε να εισάγουμε αυτόματα ένα αρχείο dxf από την προηγούμενη ενότητα του τοπογραφικού, είτε να εισάγουμε ένα εξωτερικό αρχείο dwg/dxf που έχουμε δημιουργήσει με άλλο σχεδιαστικό πρόγραμμα. Η εφαρμογή παρέχει πλήρη ανάλυση των layers που περιλαμβάνει το αρχείο μας, καθώς και επιλογή, έλεγχο, ακόμη και διόρθωση των layers και των οντοτήτων τους, έτσι ώστε να παραχθεί ένα τελικό dxf, που θα είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Γ) Ψηφιακή υπογραφή : Τέλος, στη τρίτη ενότητα μπορούμε να υπογράψουμε ψηφιακά  τα αρχεία μας, το dxf και το pdf και να δημιουργήσουμε το απαιτούμενο πακέτο αρχείων, για την υποβολή στο e-Κτηματολόγιο

Σε αυτή την παρουσίαση θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά και τις τρεις ενότητες της εφαρμογής.

Η περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται όταν το σχεδιαστικό σας πρόγραμμα δεν υποστηρίζει polylines κλπ και επομένως χρειαζόμαστε μια διαδικασία για να μετατρέψουμε την πληροφορία ενός οποιουδήποτε αρχείου dwg/dxf σε πληροφορία κατάλληλη για το e-Κτηματολόγιο!

Επίσης, αυτοματοποιείται η λειτουργία της ψηφιακής υπογραφής των αρχείων και η υποβολή τους στο κτηματολόγιο!

Αφήστε το μήνυμά σας.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.